Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Eξώδικο οικογένειας Γιώργου Κουτσούμπα σε Νέα - In.gr

 Το Σωματείο μας στηρίζει την μνήμη του συναδέλφου μας και την οικογένεια του. Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε την προσβολή της μνήμης κανενός μηχανοδηγού.  Το εξώδικο της οικογένειας στον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο > 
Όπως γνωρίζετε, την 28η  Φεβρουαρίου 2023 και περί ώρα 23:22 πλησίον του οικισμού Ευαγγελισμός Τεμπών Λάρισας, έλαβε χώρα σφοδρή μετωπική σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 της εταιρείας HellenicTrain με εμπορική αμαξοστοιχία, με τραγικό αποτέλεσμα τoν
ακαριαίο θάνατο, μεταξύ πολλών επιβατών, και του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, συζύγου της πρώτης εξ ημών, και πατέρα της δεύτερης και τρίτης και τέταρτης εξ ημών, Γεωργίου Κουτσούμπα.

Σήμερα,ευρισκόμαστε στο στάδιο της κυρίας ανακρίσεως και εν τω μέσω της συλλογής του αποδεικτικού υλικού, το οποίο θα διαφωτίσει το σύνολο των αιτιών, ένεκα των οποίων συνέβη το μοιραίο αυτό δυστύχημα. 

Δυστυχώς, μετά λύπης μας, αλλά και με τεράστια έκπληξη γίναμε μάρτυρες, χτες, 04/10/2023,ενός επονείδιστου γεγονότος που μας προσβάλλει σε απίστευτο βαθμό. 

Συγκεκριμένα, αναγνώσαμε άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στην ηλεκτρονική σελίδα «in.gr», το οποίο φέρει την υπογραφή σας και στο οποίο αφήνονται υπόνοιες αναφορικά με την ψυχοδιανοητική κατάσταση του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας κατά τη στιγμή της σύγκρουσης.

Με τεράστια βεβαιότητα και δίχως σεβασμό στη μνήμη ενός νεκρού ανθρώπου, αφήνετε εσκεμμένα σαφείς υπόνοιες οι οποίες προσβάλλουν σφόδρα τη μνήμη του, δήθεν διερωτώμενος εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ και εξ αυτού του λόγου επισυνέβη το μοιραίο δυστύχημα! Φρονούμε ότι γνωρίζετε, ή τουλάχιστον αυτό οφείλετε, πως δυνάμει του άρθρου 1 περ. β’ της αρχής δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος «Ο δημοσιογράφος οφείλει να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών.».

      Εν προκειμένω, παρουσιάσατε στο αναγνωστικό σας κοινό, με πομπώδεις μάλιστα τίτλους περί «κενών στην έρευνα», περί «αποκαλυπτικών εγγράφων» κλπ., μία «φανταστική» ιστορία, αφήνοντας στους αναγνώστες την εντύπωση ότι μπορεί ο θανών συγγενής μας και μηχανοδηγός να οδηγούσε την αμαξοστοιχία Ι62 «υπό την επήρεια αλκοόλ», όπως επακριβώς αναφέρατε. Μάλιστα, για να γίνετε και πιο πειστικός στο «έγκυρο» ρεπορτάζ σας, συνδέσατε την «ενδεχόμενη»για εσάς κατανάλωση αλκοόλ με την υποτιθέμενη μη αντίδραση του μηχανοδηγού στις εσφαλμένες εντολές του σταθμάρχη Λάρισας! 

Και ενώ αφηγείστε την άνω δική σας αποκλειστική «ιστορία» στους αναγνώστες σας, πολλοί εκ των οποίων θα είναι και μέλη έτερων οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, επιβεβαιώνετε ταυτόχρονα ότι όλα όσα ανωτέρω και προηγουμένως περιγράφατε στο ίδιο άρθρο σας, ΟΥΔΟΛΩΣ προκύπτουν από ένα, έστω, έγγραφο ή μαρτυρία, της ποινικής δικογραφίας!

Συγκεκριμένα, αφού προηγουμένως έχετε αφήσει σαφείς υπόνοιες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, εξάπτοντας τη φαντασία του αναγνωστικού κοινού,  εσείς ο ίδιος αναφέρετε ότι δεν υπήρξαν κατά τη συλλογή βιολογικού υλικού από τις αρμόδιες αρχές, αξιοποιήσιμα δείγματα βιολογικού υλικού, παρά μόνο ιστοτεμάχιο και ελάχιστη ποσότητα αίματος, τα οποία συγκεντρώθηκαν για την αναγνώριση του πτώματος μέσω της εξέτασης DNA και δεν υπήρξε δυνατότητα λήψης περισσότερου αίματος καθώς δεν το επέτρεπε η κατάσταση της σορού του καθόσον, από τη σύγκρουση και τη σφοδρότητα αυτής, υπήρξε πλήρης απώλεια αίματος (εξαγγείωση)! Επιπροσθέτως, σύμφωνα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία προερχόμενο από την αρμόδια ιατροδικαστική υπηρεσία το σώμα του θανόντος συγγενή μας, είχε πολτοποιηθεί λαμβάνοντας χαρακτηριστικά «άμορφης μάζας».

Επίσης, ρητώς αναφέρετε ότι δεν υπήρξε μαρτυρία για την κατάστασή του! 

Συνεπώς, ενώ καταδεικνύεται από το ίδιο το άρθρο σας, ότι ουδένα στοιχείο (έγγραφο ή και μαρτυρική κατάθεση) ενυπάρχει ώστε να υποστηρίξει, έστω καθ’ υπόθεση, τις προηγούμενες αναφορές σας περί ενδεχόμενης κατανάλωσης αλκοόλ, εσείς, σε αντίθεση ακόμα και με την κοινή λογική, στηριζόμενος, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, στην έλλειψη τέτοιων αποδεικτικών στοιχείων, οδηγείστε με πρωτοφανή ευκολία στο να θέσετε στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού σαφείς δυσφημιστικές αναφορές και υπόνοιες για τον θανόντα συγγενή μας δημιουργώντας στο κοινό υποσυνείδητες «συνδέσεις» μεταξύ του τραγικού δυστυχήματος και της ενδεχόμενης, για εσάς αλλά μη προκύπτουσας από κανένα αποδεικτικό στοιχείο, δήθεν οδήγησης της αμαξοστοιχίας υπό την επήρεια αλκοόλ, δημιουργώντας έτσι, ανάλογες εντυπώσεις σε όσους ανέγνωσαν το συγκεκριμένο άρθρο σας.

Τα ανωτέρω γεγονότα σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη εμπειρία σας ως δημοσιογράφου, μας δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και υπόνοιες σχετικά με το κίνητρο της συγγραφής και δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου, διά του οποίου έχει προσβληθεί ανεπανόρθωτα η μνήμη ενός ανθρώπου, γεγονός που αποτελεί και ποινικό αδίκημα.

Επειδή με τη στάση σας έχετε τελέσει ποινικά αδικήματα, πέραν του γεγονότος ότι μας βυθίζετε στην απόγνωση και τη θλίψη, μόλις μερικούς μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της πρώτης εξ ημών, και πατέρα των υπολοίπων εξ ημών.

Επειδή άπασες είμαστε διατεθειμένες να απευθυνθούμε σε κάθε Εισαγγελική και Δικαστική Αρχή, προκειμένου να λάβει χώρα το προφανές, ήτοι η αποκατάσταση της μνήμης του συζύγου και πατέρα μας.

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την άνω συμπεριφορά σας, η οποία μας έχει προξενήσει ανείπωτη θλίψη, ενώ παράλληλα αποτελεί και παραβίαση ποινικών διατάξεων.

Σας καλούμε όπως, εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) ωρώναπό την λήψη της παρούσας, προβείτε στη δημοσίευση σε κάθε ηλεκτρονικό και έντυπο μέσο που έχετε δημοσιεύσει το συγκεκριμένο άρθρο σας, του συνόλου του κειμένου της παρούσας εξώδικης δηλώσεώς μας και ταυτοχρόνως να παραλείψετε στο μέλλον τη διενέργεια αντίστοιχων μειωτικών πράξεων αναφορικά με τον θανόντα συγγενή μας, άλλως,

Σας δηλώνουμε, ότι μετά την άπρακτη παρέλευση της ως άνω αποκλειστικής προθεσμίας των είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την λήψη της παρούσας, θα προβούμε αμελλητί σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια προκειμένου να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας απευθυνόμενες στα αρμόδια ποινικά και αστικά Δικαστήρια.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται όπως κοινοποιήσει την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το σύνολο της παρούσας στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου