Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Κρίσιμη συνεδρίαση του Κογκρέσου της ALE στην Φρανκφούρτη


Ξεκινά την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου η συνεδρίαση του Κογκρέσου της ALE στην Φρανκφούρτη,κατά την οποία θα
εκλεγεί και το νέο Προεδρείο της Οργάνωσης (στην οποία συμμετέχουν 17 Σωματεία Μηχανοδηγών απο την Ευρώπη).

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Οργάνωσης,θα έχουμε αντιμέτωπους για την Προεδρία 2 Προέδρους απο διαφορετικές χώρες καθώς ο Γερμανός συνάδελφος Claus Weselksy κατέθεσε με επιστολή του την υποψηφιότητα του για την Προεδρία απέναντι στον σημερινό Πρόεδρο συνάδελφο Ισπανό Juan Jesus Fraille.
Συνολικά 63 εκλέκτορες απο τις 17 χώρες θα αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία της ALE, με την ενότητα να είναι το ζητούμενο για αυτήν, όπως θα τονίσει στην τοποθέτηση της η Ελληνική Αντιπροσωπεία που αποτελείτε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Γενιδούνια Κώστα και τον Ταμία Κλειδαρά Αντώνη.(Η ΠΕΠΕ συμμετέχει με 2 εκλέκτορες).
Στο Κογκρέσο για πρώτη φορά στην 20 ετη ιστορία της ALE αναμένεται να αποφασιστεί - το θέμα έχει εγκριθεί απο την συνεδρίαση στην Ισπανία τον Μάιο στην Σεγκόβια -  και η αλλαγή της γλώσσας που χρησιμοποιείται στις συνεδριάσεις της Οργάνωσης με τα Αγγλικά να αντικαθιστούν τα Γερμανικά.
Το Κογκρέσο για τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει το ΔΣ της Οργάνωσης που αποτελείτε απο τους 17 Προέδρους Σωματείων.
Στα θέματα της συνεδρίασης ξεχωρίζει η προσπάθεια της ALE να αποτελεί ισότιμο μέτοχο στην Ευρώπη στον κοινωνικό διάλογο γύρω απο τις σιδηροδρομικές μεταφορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου