Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Eπιστολή ΠΕΠΕ για την ΣΣΕ

Κύριοι ,

Το Σωματείο μας παρέλαβε την πρόταση της Εταιρείας για την νέα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (2018-2020) την Παρασκευή 12/10/2018.

Επί της πρότασης οι παρατηρήσεις μας είναι οι εξής 


Στο άρθρο 14 η διατύπωση για το οικογενειακό επίδομα  πρέπει να παραμείνει ως προτάθηκε στο προηγούμενο κείμενο δηλαδή > Στους έγγαμους υπαλλήλους, χήρους, διαζευγμένους, με σύμφωνο συμβίωσης, άγαμους γονείς, χορηγείται επίδομα γάμου στο ποσό των****

Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους δόκιμους μηχανοδηγούς που φοιτούν στο ΚΕΚ Αθηνών και η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση 200 χλμ από την Αθήνα. Οι συνάδελφοι αυτοί, μετά την αδυναμία λειτουργίας εκπαιδευτικού κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος διαβίωσης, καθώς αναγκάζονται να ενοικιάσουν στέγη στην Αθήνα για την διάρκεια του πρώτου μέρους της εκπαίδευσης.
Το θέμα της αμοιβής των εκπαιδευτών (Πιστοποιημένων από την ΡΑΣ) θα λυθεί στην διεταιρική σύμβαση μεταξύ ΟΣΕ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Σωματείο μας θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΣΕ.

Η προτεινόμενη  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πρέπει να ισχύσει από τις 4 Αυγούστου 2018.

Η εκ μέρους μας συζήτηση και αποδοχή της παραγράφου 4 στο άρθρο 6 της  προτεινόμενης ΣΣΕ γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας – όσο αυτό είναι δυνατό, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά τις συνθήκες εργασίας μας - των σιδηροδρομικών μεταφορών και προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό από καταργήσεις δρομολογίων.
Ως εκ τούτου, αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα, αποτελεί η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού νέων προσλήψεων, με έμφαση στα μηχανοστάσια που σήμερα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα,  στην Κεντρική και  Βόρεια Ελλάδα (Λάρισα – Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη-  Δράμα).
Τέλος θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιδιώξετε να δοθεί  λύση στα εκκρεμή αιτήματα-διορθώσεις που προτείνει στο κείμενο η   ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκείμενου να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της ΣΣΕ και να μην αντιμετωπίσει η εταιρεία σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της, σε μια απόλυτα κρίσιμη περίοδο.

                                            Για το Δ.Σ.   
           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 

       Γενιδούνιας Κ.                                             Τουρλής Β.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου