Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΠΕΠΕ για τις αμοιβές των 60 πιστοποιημένων μηχανοδηγών

Η ΠΕΠΕ στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα της πληρωμής των νέων μηχανοδηγών.
Με λύπη/προβληματισμό σας αναφέρουμε, ότι διαπιστώσαμε ότι συνεχίζετε να δημιουργείτε εμπόδια στην σωστή λειτουργία της επιχειρησιακής σ.σ.ε. παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά πρόσφατη. Έτσι συνεχίζετε να καθυστερείτε την θέση σε εφαρμογή ορισμένων άρθρων της, που είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο του προσωπικού και των οικογενειών τους και την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε και πάλι ότι:  

  Παραβιάζετε το άρθρο 2 της επιχειρησιακής σσε, καθώς ενώ απασχολείτε προσωπικό σε οργανικές θέσεις μηχανοδηγών, που έχει ολοκληρώσει την δοκιμία του (άλλως δεν θα τους απασχολούσατε εκεί) και έχει λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση, δεν το εντάσσετε στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο του κλάδου ή στο 2ο ή 3ο όπως προβλέπεται βάσει του άρθρου 3. Επίσης δεν τους χορηγείτε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 4 για τους εργαζόμενους επί αμαξοστοιχιών. Σας καλούμε λοιπόν να μας εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζετε την παραπάνω  ρύθμιση. Υπό οιαδήποτε εκδοχή, από τη στιγμή που οι  εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται σε οργανικές θέσεις, οφείλετε να τους καταβάλετε τις αντίστοιχες αποδοχές της οργανικής θέσεως και με βάση τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Με το παρόν σας  εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή μας για τα προβλήματα που ήδη έχουν διαπιστωθεί, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην εφαρμογή της ισχύουσας επιχειρησιακής σσε, ήτοι την ένταξη του προσωπικού που απασχολείτε επί των αμαξοστοιχιών και έχει λάβει την πιστοποίηση του μηχανοδηγού στο κλιμάκιο που ορίζεται από το άρθρο 3 παρ. α, καθώς και να τους χορηγηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που ορίζεται από το άρθρο 4, άλλως επιφυλασσόμαστε να πράξουμε τα δέοντα για την τήρηση των όσων προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία. Σας καλούμε επίσης να μας εξηγήσετε τους λόγους εντός τριών ημερών από τη λήψη της παρούσας τους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζετε την παραπάνω διάταξη.

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2019
Για την Π.Ε.Π.Ε.
    Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

 Κ. Γενιδούνιας                                                             Απ. Καλαμάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου