Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΠΕΠΕ για το υπηρεσιακό ΒΑΝ και το μηχανοστάσιο Λάρισας

Κύριοι, 
Σύμφωνα με το άρθρο 49 της διετούς επιχειρησιακής ΣΣΕ  «Για τους εργαζόμενους της έλξης και της κίνησης που ολοκληρώνουν ή αναλαμβάνουν την εργασία τους μεταξύ των ωρών 24.00-06.00, η εταιρεία αναλαμβάνει την μεταφορά τους με ίδια μέσα.»
Σήμερα υπηρεσιακό βαν υπάρχει μόνο
για τους εργαζόμενους στην περιοχή της Αθήνας ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια χρησιμοποιούν ιδία μέσα καθώς η εταιρεία δεν παρέχει τα προβλεπόμενα μέσα, παρότι αυτό προβλέπετε στα συμφωνηθέντα.
Ωστόσο και στην περιοχή της Αθήνας το 1 υπηρεσιακό όχημα που σήμερα υπάρχει, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για το λεκανοπέδιο.
Προτείνουμε την ενίσχυση στην περιοχή της Αθήνας με 2ο υπηρεσιακό όχημα τις καθημερινές ημέρες,  ενώ για την αποφόρτιση των μετακινήσεων προτείνουμε το 1ο εμπορικό που καταφτάνει στο Θριάσιο τις πρώτες πρωινές ώρες να εξασφαλίζει την σύνθεση στις εγκαταστάσεις του και οι μηχανές να αναχωρούν άμεσα προς το μηχανοστάσιο ΑΙΡ (Με τον τρόπο αυτό δεν θα είναι απαραίτητο το βαν να καλύπτει την απόσταση ΑΙΡ-Θριάσιο 2 φορές τις πρωινές ώρες καθώς πολλές φορές μεταφέρει εκεί και τους μηχανοδηγούς που αναλαμβάνουν πρωινή υπηρεσία).
Για την υπόλοιπη επικράτεια σας καλούμε όπως άμεσα  αναλάβετε την πρωτοβουλία για την τήρηση των όρων της επιχειρησιακής ΣΣΕ και όπως διασφαλίσετε ιδία μέσα για την μεταφορά των συναδέλφων (Υπηρεσιακό Βαν).
Στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση.


Για το μηχανοστάσιο Λάρισας > 

Κύριε Διευθυντά   , 
Όπως ενημερωθήκαμε από συναδέλφους, στον προγραμματισμό εργασίας –που παρανόμως δίνετε σε ημερήσια βάση και όχι σε μηνιαία όπως προβλέπει ρητά η επιχειρησιακή ΣΣΕ-  στο μηχανοστάσιο Λάρισας, οι μηχανοδηγοί καλούνται σε εργασία μετά από ανάπαυση στις 2.30 το πρωί με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος ξεκούρασης τους.
Προτείνουμε όπως η εργασία μετά από ανάπαυση να ξεκινά τουλάχιστο 28 ώρες μετά την χορήγηση της, (ανάπαυση που  το αργότερο πρέπει να ξεκινά  την 12η νυκτερινή) , όπως ισχύει ως γενικός κανόνας σε όλη την επικράτεια και σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στον μηνιαίο προγραμματισμό εργασίας με αυτό το δεδομένο
Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση .
                                      Για το Δ.Σ. 
          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας 

          Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας 


                                       Για το Δ.Σ. 
          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας 

          Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου